Bevara det digitala. Leve det analoga!

Fördelarna som den digitala fotoutvecklingen har fört med sig är många. Aldrig har det varit enklare att ta bra bilder och aldrig har kamerorna varit smidigare att ta med sig. I dag har en majoritet av svenskarna kameror i sina mobiltelefoner som ger bättre bildkvalitet än en genomsnittlig digitalkamera gjorde för fem år sedan. Och när det händer något spektakulärt är det alltid någon som fångar ögonblicket i telefonen och delar det med sina vänner på nätet.

Samtidigt har den nya tekniken fört med sig vissa problem. Jag vet inte hur många gånger jag har slarvat bort mina egna digitalbilder, och jag vet inte hur många bröllopspar som har rivit sitt hår efter att bröllopsbilderna försvunnit när datorns hårddisk kraschat. Antagligen har vi blivit slarvigare att spara våra bilder i analog form på grund av att det är så enkelt att ta nya. Antagligen är det en fråga om bekvämlighet.

Innan den digitala revolutionen kom såg det annorlunda ut. Då sparade vi våra bilder i fotoalbum som vi tog fram när släkt och vänner kom på besök. Och när barnen var små så kammande vi dom fint och gick till fotografen för att föreviga deras leenden. Det var en självklarhet då det inte fanns några alternativ.

Vad ska man då göra i dag för att bevara sina bilder och slippa att de äts upp krångliga datorer eller försvinner när servrar kraschar?

Nu kan du ladda ner alla din Instagram bilder så kan du själv välja vart du vill spara en backup av bilderna som Breakit skriver om.

Ett annat sätt är att beställa ett kollage av dina Instagrambilder online från någon av alla webbutiker som har den tjänsten gör enkelt en sökning på Google frasen ”collage av instagrambilder” så får du fram många alternativ. Instagramtavlorna trycks vilket gör att bildernas färger bevaras år efter år. Det är ett klockrent sätt att spara dina digitala bilder i fysisk form och du kommer inte att tappa bort dom då de hänger på din vägg. Dessutom är det superenkelt.